پروفیل یا Profile به معنای ثابت بودن مقطع در طول است. پروفیل معمولا در ساختمان سازی، صنعت و راه سازی کاربرد دارد. پروفیل ها اصولا به صورت مربع و مستطیل شکل هستند. پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی با مقطع کوچک معمولا برای نرده های فلزی، در و پنجره، پیاده روها و … کاربرد دارند و پروفیل ها با مقطع بزرگ برای ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمان به کار می روند.
شناخت انواع گوناگون پروفیلها و ویژگیهای آنها از جمله مهمترین نکات برای خرید پروفیل محسوب میشود. از طرف دیگر، شرکتها و کارخانههای سازنده این مقاطع از استانداردهای گوناگونی در تولید محصولات خود استفاده میکنند. به همین دلیل، محصولات آنها از کیفیت متفاوتی برخوردار خواهد بود. در نتیجه، شناخت برندهای تولیدی هم میتواند در خرید مناسب شما تاثیر داشته باشد. نکته مهم دیگر روش ساخت است که در هنگام خرید باید به آن توجه داشت. در ادامه به طور کامل به این موضوعات خواهیم پرداخت تا یک راهنمای خرید پروفیل کامل داشته باشید.همچنین برای خرید انواع آهن آلات میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و بهترین مشاوره را از کارشناسان ما دریافت کنید.
انواع پروفیل
این مقاطع از نظر کاربرد به دو دسته ساختمانی و صنعتی تبدیل میشوند. برای استفاده هر کدام از این موارد، باید پروفیل نوع مناسب در همان زمینه را خریداری نمایید. بررسی و مقایسه پروفیل های صنعتی و ساختمانی را در مقاله انواع پروفیل های فولادی مطالعه کنید.
- پروفیل ساختمانی
این نوع پروفیل ها عمدتا جهت مصارف مربوط به ساختمان سازی استفاده میشوند. به طور معمول، پروفیلهای ساختمانی در ضخامتهایی بین 2 تا 5 میلی متر ساخته میشوند. ابعاد آنها یا به عبارتی اضلاع قوطیها هم بین 10 تا 16 سانتیمتر میباشد.
و برای ساخت انواع گوناگون درب و پنجره، نرده، حصار و راه پله استفاده میشود. از آن جایی که معمولا پروفیلهای ساختمانی در زیر کار استفاده می شوند و یا بعد از استفاده برای ساخت درب و پنجرهها، رنگ آمیزی خواهند شد، ظاهری زیاد مناسبی ندارند. به عبارت دیگر، سطح آنها به صیقلی و براق بودن پروفیلهای دیگر نمیرسد، اما از استحکام بالایی برخوردار هستند.
- پروفیل صنعتی
این دسته بیشتر در حوزههای گوناگون صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به این که در بیشتر موارد، استفاده از این مقاطع در ابعاد بزرگ استفاده میشود، هم ضخامت بیشتری نسبت به پروفیلهای ساختمانی داشته و هم ابعاد بزرگتری دارند. به طور معمول، و در ضخامتهای 6 تا 10 میلی متر تولید میشوند.
ابعاد یا اضلاع این قوطیها هم از 14 سانتی متر شروع شده و تا 30 سانتی متر هم میرسد. از پروفیل های صنعتی بیشتر برای ساخت سازههای فلزی بزرگ، راهاندازی و ساخت تابلوهای تبلیغاتی، در پلها و مصارف نظامی استفاده میشود.
روش ساخت پروفیل ها
روش ساخت تاثیر زیادی در ویژگیهای آنها از جمله شکل و مقاومت دارد. در نتیجه، کاربرد پروفیلها را تعیین خواهد کرد. پروفیلها به طور کلی با استفاده از دو روش مختلف ایجاد میشوند. این روشها شامل ساخت مستقیم و تولید غیرمستقیم آن می باشد.
- روش مستقیم تولید پروفیل
در این روش پروفیل به طور مستقیم و با استفاده از ورقهای فولادی تولید خواهد شد. به این شکل که ابتدا ورقهای فولادی که قصد تولد پروفیل از انها وجود دارد، در ابعاد مورد نیاز برش داده میشوند. سپس این ورقها را در دستگاه رول فرمینگ قرار می دهند. این دستگاه کار خم کردن ورق ها و تبدیل آنها به شکل پروفیل را انجام میدهد.
در نهایت هم لبه های باز ورق با استفاده از روشهای جوشکاری مخصوص، به یک دیگر جوش داده میشوند. البته این مورد برای زمانی است که قصد تولید پروفیل بسته را داشته باشند. چرا برای ساخت پروفیل های باز نیازی به جوشکاری وجود ندارد. پروفیلهایی که با استفاده از روش مستقیم تولید میشوند، هم کیفیت بالا و هم شکل ظاهری مناسبی دارند.
- روش غیرمستقیم تولید پروفیل
روش دیگر برای تولید پروفیل روش غیر مستقیم آن است. در این روش ابتدا با استفاده از فرآیند نورد گرم لولههای درزدار را تولید میکنند. سپس این لولهها را با استفاده از غلتکهای مختلف به قوطی تبدیل میکنند. به همین دلیل، به این روش تولید پروفیل، روش غیرمستقیم گفته میشود. نبشیهای ساخته شده از روش غیر مستقیم معمولا ظاهر خیلی مناسبی ندارند. اما از مقاومت استجحکام بالایی برخوردار هستند.